Displej koji može da prikaze apsolutno sve formate video materijala (avi, mpeg, vob, flv, swf) ili fotografije (jpg, bmp, png) u vrhunskom kvalitetu. Iskoristite vasu kreativnost maksimalno prilikom pripreme reklamnog spota jer će LED displej kvalitetno prikazati vas reklamni spot. Vanjske temperature (niske ili visoke) ne utiču na njegov normalan rad, kao ni drugi atmosferski elementi: jak vjetar, snijeg, kisa, led. Displej moze biti opremljen sa kontrolerima koja ima u sebi senzore za mjerenje temperature u svrhu servisnih informacija, kao i senzore koji mjere jačinu osvjetljenja i prilagođavaju osvjetljenost displeja radi idealnog prikaza (smanjuje osvijetljenost displeja po noći da ne smeta prolaznicima i saobraćaju, a po danu pojačava osvijetljenost da bi prikazivani materijal bio vidljiv) i tako postizete totalni automatizam sto se tice upravljanja displejem.

SMD tehnologija za prikaz sadrzaja koristi SMD diodu tj. formiranje piksela se vrsi pomocu SMD diode.
SMD dioda spada u noviju tehnologiju i ona se lemi NA ploču odozgo i nema nozice koje prolaze kroz plocu i ima niz prednosti kao što su:

– može se postići veoma visok stepen osvjetljenja led displeja (minimalno 6000 cd/m2-sunceva svjetlost 5200cd/m2)
– manje se grije u odnosu na standardnu led diodu
– manji je potrosac
– ima širok vidljivi ugao ,tako da iz bilo kog ugla kad pogledamo displej vidimo tacan prikaz sadrzaja
– dug zivotni vijek , 100 00 sati neprekidnog rada.

Prednosti SMD u odnosu na DIP su male dimenzije samog piksela (diode) pa se recimo prilikom proizvodnje unutrašnjih displeja gdje je uvijek potreban sitniji piksel uvijek koristi SMD tehnologij. Recimo najsitnija velicina piksela u DIP tehnologiji je P6 (6mm) dok sa SMD tehnologijom imamo displeje P 1,2 (1,2mm) i samim tim možemo postići savršen prikaz.